Where to swim

Καλαθάς - Ακρωτήρι

Μόλις μερικά μέτρα από τη βίλα σας, μπορείτε να απολαύσετε μια παραλία πανέμορφη, με ρηχά, καθαρά νερά και ψιλή άμμο, ιδανική για παιδιά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και εστιατόριο.

Τερσανάς- Ακρωτήρι

Το χωριό Τερσανάς, είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Καλαθά. Αποτελεί ένα φυσικό λιμανάκι του χωριού Χωραφάκια. Με παραλία είναι ιδανική για μικρά παιδιά, αφού έχει ρηχά, καθαρά νερά και λευκή, ψιλή αμμουδιά και οργανωμένη, με ομπρέλες και μια καντίνα.

Μαχαιρίδα- Ακρωτήρι

Η παραλία της Μαχαιρίδας βρίσκεται 2,5Km από τον Καλαθά και 14km βορειοανατολικά από την πόλη των Χανίων. Ο κόλπος είναι σχεδόν πάντα γαλήνιος, περιτριγυρισμένος από βράχια, με καθαρά νερά, χωρίς ξαπλώστρες. Η Μαχαιρίδα είναι πόλος έλξης, κυρίως για γυμνιστές.

Μαράθι- Ακρωτήρι

Το Μαράθι είναι μια μικρή παραθαλάσσια περιοχή, 17km ανατολικά από την πόλη των Χανίων και 10km από την περιοχή του Καλαθά, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου. Το γεγονός ότι προσανατολίζεται νότια, κάνει την περιοχή να είναι γαλήνια, απαλλαγμένη από τον άνεμο, σε σύγκριση με άλλες παραλίες της Κρήτης. Χωρίζεται σε 2 παραλίες, εξίσου όμορφες, με καθαρά, ρηχά νερά και λευκή άμμο, οργανωμένες με αρκετές καφετέριες και ταβέρνες. Αν βρεθείτε στο Μαράθι σας προτείνουμε την ταβέρνα Πατρελαντώνης με εξαιρετική κρητική κουζίνα.

Λουτράκι- Ακρωτήρι

Το Λουτράκι είναι τουριστικό θέρετρο 16km ανατολικά των Χανίων, σχεδόν δίπλα από το Μαράθι. Το χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα κρυστάλλινα, τυρκουάζ νερά, σε συνδυασμό με την λευκή άμμο. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, καφετέριες και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε και το γεύμα σας.

Σεϊτάν Λιμάνι- Ακρωτήρι

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνι βρίσκεται 22km βορειοανατολικά των Χανίων, στο Ακρωτήρι. Είναι μια παραλία απέραντου κάλους, αφού τα πεντακάθαρα, τυρκουάζ νερά, περιστοιχίζονται από πελώριους βράχους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και για να φτάσετε εκεί, χρειάζεται κατάβαση 10 λεπτών από την περιοχή που θα σταθμεύεστε το αυτοκίνητο.

Φαλάσαρνα

Η παραλία Φαλάσαρνα τοποθετείται 59km δυτικά των Χανίων και είναι μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Κρήτης. Έχει βραβευθεί στις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη και η έκταση της είναι περίπου ένα χιλιόμετρο και πλάτος 150m. Η άμμος είναι άσπρη, δίνοντας στο νερό ένα τροπικό χρώμα και η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Για τους λάτρεις των θαλασσιών σπορ είναι ιδανική επιλογή.

Κεδρόδασος-Χανιά

Η παραλία Κεδρόδασος τοποθετείται 76km νοτιοδυτικά των Χανίων και βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Ελαφονήσι. Είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου, που μοιάζουν με κέδρους, από όπου προήλθε και η ονομασία της. Η έκταση που καλύπτει είναι 110 στρέμματα και είναι ιδανικό για κατασκήνωση. Δεν είναι οργανωμένη και έτσι έχει κρατήσει την φυσική της ομορφιά.

Μπάλος

Ο Μπάλος βρίσκεται 56km νοτιοδυτικά των Χανίων . Είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, έχει εξωτική ομορφιά. Η άμμος είναι λευκή και δίνει στα νερά ένα τουρκουάζ χρώμα, τα κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί δίνουν σε ορισμένα σημεία ροζ αποχρώσεις. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή και ζεστή, ιδανική για τα μικρά παιδιά. Πιο μέσα η θάλασσα βαθαίνει και τα νερά γίνονται πιο δροσερά ! Μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία είτε με αυτοκίνητο διασχίζοντας μια διαδρομή χωρίς άσφαλτο ή να επιλέξετε τα καραβάκια που φεύγουν από το λιμάνι της Κισσάμου, απολαμβάνοντας μια μικρή κρουαζιέρα στα παράλια του νησιού.

Ελαφονήσι

Η παραλία Ελαφονήσι τοποθετείται 76km νοτιοδυτικά των Χανίων. Η Μονή Χρυσοσκαλίτισας, βρίσκεται μόνο 5km από εκεί. Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται εξαιρετικού κάλους παραλίες, με ρηχά τυρκουάζ νερά, που δεν ξεπερνούν το 1 μέτρο σε βάθος και θυμίζουν εξωτικό τοπίο, της Καραϊβικής. Η άμμος είναι λευκή και σε αρκετά σημεία έχει ροζ χρώμα, από τα σπασμένα κοχύλια. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας, σχηματίζεται μια λιμνοθάλασσα η οποία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ντους και αναψυκτήρια.

Άγιος Παύλος- Ρέθυμνο

Η παραλία του Aγίου Παύλου βρίσκεται 58km νότια του Ρεθύμνου. Είναι ένα μέρος κατάλληλο για οικογένειες, αφού η παραλία είναι ένας κόλπος ήρεμος και οργανωμένος, με ξαπλώστρες και ταβέρνες.

Πρέβελη- Ρέθυμνο

Η Πρέβελη τοποθετείται 35km νότια του Ρεθύμνου. Η παραλία είναι από τις πιο ξεχωριστές της Κρήτης και βρίσκεται στην έξοδο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Στην παραλία ξεχύνεται ο Μέγας Ποταμός όπου κατά μήκος του, υπάρχει μεγάλη αποικία φοινικόδεντρων, που δίνουν στο τοπίο τροπικό ύφος. Η παραλία έχει δροσερά, κρυστάλλινα νερά και ενώ η ακτή της καλύπτεται από αμμουδιά, ο βυθός της είναι με βότσαλο. Η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά υπάρχουν πολλά δέντρα, τα οποία χαρίζουν την σκιά τους, όπως και μια καντίνα για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Αμμούδι- Ρέθυμνο

Η παραλία Αμμούδι τοποθετείται 32km νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ταβερνούλες. Το Αμμούδι έχει καθαρά, κρυστάλλινα νερά και είναι ιδανική για καταδύσεις.

Λίγκρες- Ρέθυμνο

Η παραλία Λίγκρες τοποθετείται 51km νότια του Ρεθύμνου. Είναι μια απέραντη παραλία με πεντακάθαρα, βαθιά νερά. Δεν είναι οργανωμένη και αυτό βοηθά στη συντήρηση του φυσικού τοπίου. Υπάρχουν όμως μερικές ταβέρνες που θα σας εξυπηρετήσουν. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας και εκεί θα συναντήσετε ένα καταρράκτη που ενώνεται με την παραλία.
GR
Resize Font